RSS

ok komputer



3.34am in the morning.. remaking of an old work.. OK Komputer. meanwhile, repeating 'scream aim fire' track in guitar hero world tour on hard difficulty setting. urgh!

Reactions: 

emoti:pills

I just finished the concept design & editing a blog for emotipills. check out their blogspot here medication for awesome people and add them..

they will release the free sample of their goodies on 4th february. where? check out their website regularly hehe




meanwhile, i've been helping oat and faiz doing barra cafe photoshoot. and soon revamping their look&feel.


view more at Ironi Iris Resources

Reactions: 

how they do stuff


video by carlos lerma (www.lerms.net)

here's a good reference for those who wanna learn how to turn sketches into digital illustration using adobe illustrator and photoshop. this is only a speed drawing video, but you'll get the idea


Reactions: 

rise on, anglobilly feverson

A BIRDIE with a yellow bill
Hopped upon the window sill,

Cocked his shining eye and said:
“Ain’t you ’shamed, you sleepy-head!”

(happy thoughts by Robert Louis Stevenson's A Child's Garden of Verses & Underwood 1913)

Reactions: 

helo i am a graphic designer




















for those of you wondering what do i do for a living, i'm a freelance graphic designer and illustrator. i am also a volunteer for Click A Child program, doing most of their design and promotion on and offline. i have no formal education in graphic design and observation is my only teacher. i have no permanent job and i feed myself from cute characters and bright colors. i am happy with my funny tragic job. how about you?

Reactions: 

victory to the intifada!


The Red Bungalow Gallery & Space akan menganjurkan sebuah acara amal ARTFORGAZA, sebuah exhibition yang bertumpu kepada Gaza, kubu saudara Islam kita di Palestin. kutipan jualan artworks akan didermakan 100% ke Tabung Gaza di bawah saluran Jemaah Islah Malaysia (JIM) -sedang dalam perbincangan, Insha Allah. Artwork-artwork yang dipamerkan akan berkisar kepada kekejaman zionis (bangsa beruk merempat takde tanah ni) dan ketabahan umat Islam Palestin yang berjuang mempertahankan tanahair dan Masjidil Aqsa tinggalan junjungan besar Nabi kita.



Juga yang dicadangkan adalah tayangan short filem dan dokumentari mengenai Palestin. ARTFORGAZA masih lagi mengumpul bahan-bahan untuk tayangan. Jika ada yang berminat, boleh berhubung dengan saya ataupun email terus ke rantai.art@gmail.com

Objektif ARTFORGAZA adalah untuk mengutip derma untuk tabung Gaza melalui saluran yang betul dan memberi kesedaran kepada umat Islam untuk bangkit menentang zionis (bangsa tak sedar diri, dulu kaum Arab bawah pimpinan Nabi yang bagi perlindungan kat depa, kuangajaq). Saya mengharapkan sumbangan ARTFORGAZA yang sekecil zarah ni dapat membantu sedikit sebanyak perjuangan saudara kita di Palestin.

Rasulullah s.a.w bersabda, "Kamu akan memerangi mereka (Arab Musyrikin) dan Allah memberi kemenangan kepada kamu. Kamu akan memerangi bangsa Parsi dan Rom dan Allah memenangkan kamu, kemudian kamu akan memerangi Dajjal, dan Allah akan memberi kemenangan kepada kamu."
(sumber: riwayat Imam Muslim yang saya petik dari buku Yakjuj Wa Makjuj: Dendam Amerika, Israel Terhadap Umat Islam susunan Mustaffa Suhaimi 2007)










ARTFORGAZA membuka penyertaan kepada sesiapa sahaja yang ingin berkarya dalam bentuk paintings, poster anti-perang, short films, ataupun badan-badan yang ingin bekerjasama berkongsi informasi tentang konflik di Gaza. hubungi The Red Bungalow Gallery & Space di talian: 012 762 8324 atau email ke rantai.art@gmail.com

Reactions: 

computer arts issue #10!

malam semalam saya berjalan-jalan ke area wangsa maju lepas selesai kerja printing. oat dan faiz mengajak ke pekanmaya di ukay perdana, ofis cik benny. di sana, saya disambut oleh timbunan buku-buku lama yang nak dijual. dari buku teks flash hinggalah ke majalah interior design hinggalah ke majalah bintang popular (hueh). habis selongkar, saye berkenan dengan buku2 ni:




















animator's workbook - introduction pasal animation. buku ini menerangkan tentang basic drawn animation dari simple motion sampai ke ekspresi muka. agak detail untuk beginner macam saya dan yang penting, disertakan dengan assignment.




















computer art lama2 - tengok kat gambar kecik kat atas. buku ni dipublish pada oktober 1997! masa form 1 lagi hahaha.. maybe time tu guna adobe ps5 lagi kot.. rare!

ada banyak lagi buku-buku rare yang bukan untuk dijual. antara yang paling best adalah anorak magazine dan concept magz dari indonesia. terasa macam langit dan bumi bila dicompare design2 saya dengan designer2 indonesia ni urghh!



















sebelum balik, saya pun mengangkutlah buku-buku ini ke dalam keta dengan harapan balik ni dapat la bukak 1-2 page untuk introduction. tapi bila sampai di rumah, aura malas pun menyerang. sambung balik main fallout 3! dang it!

Reactions: 

I eat food. (and i puke colors)



reka konsep untuk sebuah produksi online tv. idea asalnya adalah fusion di antara makanan dan instrumen yang berkaitan dengan muzik. work-in-progress

Reactions: 

wedding kak ya 3-4 januari














Reactions: 

no pain,no gain





















character design untuk teeshirt. dijual di youth'09 minggu lepas.
teeshirt iron on ni masih dibuka untuk jualan. (RM25 /pcs)






captured by yanniz. photo taken from www.bangkit.tv/blog



Reactions: 

best of 2008

compilation of my work from 2007-2008.. enjoi!













Reactions: