RSS

victory to the intifada!


The Red Bungalow Gallery & Space akan menganjurkan sebuah acara amal ARTFORGAZA, sebuah exhibition yang bertumpu kepada Gaza, kubu saudara Islam kita di Palestin. kutipan jualan artworks akan didermakan 100% ke Tabung Gaza di bawah saluran Jemaah Islah Malaysia (JIM) -sedang dalam perbincangan, Insha Allah. Artwork-artwork yang dipamerkan akan berkisar kepada kekejaman zionis (bangsa beruk merempat takde tanah ni) dan ketabahan umat Islam Palestin yang berjuang mempertahankan tanahair dan Masjidil Aqsa tinggalan junjungan besar Nabi kita.Juga yang dicadangkan adalah tayangan short filem dan dokumentari mengenai Palestin. ARTFORGAZA masih lagi mengumpul bahan-bahan untuk tayangan. Jika ada yang berminat, boleh berhubung dengan saya ataupun email terus ke rantai.art@gmail.com

Objektif ARTFORGAZA adalah untuk mengutip derma untuk tabung Gaza melalui saluran yang betul dan memberi kesedaran kepada umat Islam untuk bangkit menentang zionis (bangsa tak sedar diri, dulu kaum Arab bawah pimpinan Nabi yang bagi perlindungan kat depa, kuangajaq). Saya mengharapkan sumbangan ARTFORGAZA yang sekecil zarah ni dapat membantu sedikit sebanyak perjuangan saudara kita di Palestin.

Rasulullah s.a.w bersabda, "Kamu akan memerangi mereka (Arab Musyrikin) dan Allah memberi kemenangan kepada kamu. Kamu akan memerangi bangsa Parsi dan Rom dan Allah memenangkan kamu, kemudian kamu akan memerangi Dajjal, dan Allah akan memberi kemenangan kepada kamu."
(sumber: riwayat Imam Muslim yang saya petik dari buku Yakjuj Wa Makjuj: Dendam Amerika, Israel Terhadap Umat Islam susunan Mustaffa Suhaimi 2007)


ARTFORGAZA membuka penyertaan kepada sesiapa sahaja yang ingin berkarya dalam bentuk paintings, poster anti-perang, short films, ataupun badan-badan yang ingin bekerjasama berkongsi informasi tentang konflik di Gaza. hubungi The Red Bungalow Gallery & Space di talian: 012 762 8324 atau email ke rantai.art@gmail.com

Reactions: